Hûs Jens ligt in een prachtig coulissenlandschap aan het Bospad in Bontebok. Dit dorp ligt in het zuiden van Friesland op een plek waar buizerds hoog boven je hoofd vliegen, uilen ’s nachts vanuit de boom naar je knipogen en dassen verderop uit hun burcht tevoorschijn komen. Onze kippen scharrelen overdag om het huis en zorgen de volgende ochtend voor een vers gelegd eitje bij jouw ontbijt... Je kunt tijdens een ochtendwandeling trouwens zomaar een sprong reeën tegenkomen… En wat is er nou fijner dan wakker worden met de ochtendzang van vogels rondom je kamer? Niet voor niets heet één van onze kamers 'de Koekoek' en de andere kamer 'de Vliegende Vis' om een heel andere reden...

 

Hûs Jens is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning in de Friese natuur. 

 

Bereikbaarheid

Met de auto ben je vanuit onze B&B in tien minuten in Heerenveen. Omdat Hûs Jens aan een fietspad ligt, kun je zo via de fietsknooppunten een route uitstippelen. De fietsroute brengt je naar mooie dorpen in de omgeving. Je fiets niet meegenomen? Geen probleem, fietsen kun je bij ons huren.

B&B HÛs JENS

Deze kamer ligt op de eerste verdieping aan de voorkant van het huis. De kamer heeft twee eenpersoons boxsprings met nachtkastjes, leeslicht en verduisterende gordijnen. De ruimte heeft centrale verwarming, is voorzien van een zithoek met tv. Er is WIFI. Als styliste heeft Maricia deze kamer een inrichting gegeven met een vintage-Duitse uitstraling. Laat je verrassen!

Beide kamers zijn ook tegelijk te boeken, leuk als je samen met anderen een workshop bij Maricia wilt volgen of bij een uitstap met vier personen.

Prijs

Koekoek kost voor twee personen € 85,- per nacht,

Kom je alleen? Dan betaal je € 70,- per nacht.

Dit is inclusief € 2.35 toeristenbelasting per persoon per nacht.

In het weekend, vanaf vrijdag geldt een minimale boeking van 2 nachten in het hoogseizoen.

Je huurt de kamer inclusief een vers bereid ontbijt. 

KAMER KOEKOEK (1)

VOORZIENINGEN

De Koekoek beschikt over een eigen badkamer met gebruik van handdoeken. De badkamer is voorzien van een ruime douchehoek, wastafel en toilet. Aan het vintage tegelwerk in de badkamer heeft Maricia mozaïekdetails toegevoegd. Mocht je zelf willen mozaïeken? Vraag naar de mogelijkheden om een mozaïekworkshop te volgen.

 

Vanuit de badkamer stap je zo de vide op. Deze lichte ruimte heeft grote dakramen en is ingericht met een tafel met 4 stoelen. De ruimte straalt een rustige sfeer uit. Dit is de plek waar je  koffie en thee kunt drinken die je overigens zelf daar kan zetten. 

 

Koekoek wordt aangeboden inclusief een vers ontbijt dat op de vide of in de woonkeuken wordt geserveerd. Bij mooi weer zijn er genoeg zitjes om buiten te ontbijten.

 

OVER MARICIA

Vanuit een passie voor styling, floral design en interieur is dit jaar Hûs Jens ontstaan. Maricia Jensma is docent styling design en verzorgt naast het lesgeven verschillende soorten workshops aan huis. Inrichten doet zij vanuit een duurzaamheidsgedachte; de ruimtes zijn door haar gestyled met vintage en 'ge-upcyclede' items. Natuurlijk slaap je in een nieuw, comfortabel boxspringbed, maar de inrichting van Hûs Jens laat een bijzondere mix van hergebruikte meubelstukken en styling zien.

KAMER De vliegende vis (2)

 

Deze kamer ligt aan de achterkant van het huis en is voorzien van een tweepersoonsboxspring,opgemaakt met linnen beddengoed.  Een zitje met tafel en twee stoelen is ook  hier aanwezig.  Er is WIFI. Ook deze kamer heeft een bijzondere styling van Maricia gekregen, niet voor niets heet deze kamer 'de Vliegende Vis' ... 

Daarnaast beschikt deze kamer over een privé dakterras waar je heerlijk uit de wind buiten kunt zitten.  Deze kamer is alleen in combinatie met kamer 'De Koekoek' te boeken voor een verblijf met 4 personen, leuk als je samen met anderen een workshop bij Maricia wilt volgen of bij een uitstap met 4 personen.

Als kamer de Koekoek niet geboekt is, kun je hier ook met 2 personen overnachten, je hebt onze B&B namelijk altijd voor jou alleen.

 

Prijs

De Vliegende Vis kost voor twee personen € 95,- per nacht,

Kom je alleen? Dan betaal je € 80,- per nacht.

Dit is inclusief € 2.35 toeristenbelasting per persoon per nacht.

In het weekend, vanaf vrijdag geldt een minimale boeking van 2 nachten in het hoogseizoen.

 

Je huurt de kamer inclusief een vers bereid ontbijt. 

Voor 3 of 4 personen boek je beide kamers en deel je de vide en douche met de rest van jullie gezelschap.