Onze B&B is goed te bereiken met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. De bed en breakfast ligt centraal in de rustige omgeving van het dorp Bontebok in de gemeente Heerenveen. Rond Hûs Jens zijn verschillende zitjes waar je heerlijk in de tuin kunt genieten van de rust en ruimte. 

 

Overnachten aan de knooppuntroute 

In twee slagen sta je met je fiets op de Flevo-route. Deze fietsroute brengt je langs bijzondere plekken in het mooie, Friese land maar ook binnen 5 minuten bij een goed gesorteerde supermarkt in Nieuwehorne.

Je stapt zo voor een flinke wandeling het Bospad op. Wandelen kun je ook in de bossen van Oranjewoud die op fietsafstand van Hûs Jens liggen. Een stukje verderweg ligt Beetsterzwaag, dat ook bosrijk is en zich eveneens goed leent voor een wandeling of een fietstocht er naar toe.

 

 

 

OMGEVING

In de buurt zijn verschillende plekken die een bezoek waard zijn. Hieronder een aantal plaatsen in Friesland met culturele en recreatieve uitstappen. 

Heerenveen IJsstadion 'Thialf', Posthuis Theater

Gorredijk Rinsma Modeplein, openluchtzwembad in sport- en ontspanningscentrum 'Kortezwaag', sauna en wellness 'Het Friese Woud'

Beetsterzwaag Tropische Kas, Galerie, Landgoed 'Lauswolt', wandelomgeving

Oldeberkoop Kunst- en Kijkroute 'Open Stal' (23 juli t/m 21 augustus 2022), mooie fietsroute door de Tjongervallei

Oranjewoud Museum Belvédère, Oranjewoud Festival (3 t/m 6 juni 2022), wandel- en fiets omgeving

Leeuwarden Culturele hoofdstad in 2018, Het Fries Museum, Keramiekmuseum, Oldehove, stadsschouwburg en concertzaal De Harmonie, Fries Straatfestival (27 t/m 29 mei 2022), cultureel bedrijvencentrum 'De Blokhuispoort' in het voormalige huis van bewaring

Giethoorn Het Venetië van het noorden in Nationaal Park 'de Weerribben-Wieden'

Joure verschillende musea,  ballonvaart boeken, sloepje huren, de Friese ballonfeesten (20 t/m 24 juli 2022)

Lemmer Pittoresk centrum, op watersport gericht met oude haven en sluisjes, Lemmerbeach, Wouda gemaal

Sneek Bruisend centrum, Waterpoort, Sneekweek (31 juli t/m 6 augustus 2022)

11 stedentocht fonteinenroute Sinds 2018, het jaar waarin Leeuwarden culturele hoofdstad was van Europa, heeft elke elfstedenstad een eigen unieke fontein. Leuk om op de fiets of met de auto te doen.

 

 

ER OP UIT